KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - BACK ON TRACK


Elämää on mahdotonta ennustaa. Tiettyä lopputulosta voi aina toivoa ja tavoitella, mutta tie siihen on tuntematon. Polku on kuljettava ilman yksityiskohtaista karttaa, joka kertoisi kaiken ennalta. Epävarmuuden tuottamasta ahdistuksesta huolimatta on opittava luottamaan siihen, että aina lopulta kaikki kuitenkin järjestyy, oli kriisi kuinka koetteleva tahansa. Se voi olla koronan kaltainen maailmaa laajemmin ravisuttava tai jokin muu, joka tuo normaaliin arkeen särön ja pistää suunnitelmat uusiksi. 

Ihminen on kuitenkin pohjimmiltaan sopeutuvainen. Pyrimme selviämään tilanteesta parhaamme mukaan ja luomaan uudet säännöt arkeen. Niin minä olen yrittänyt tehdä. Olen jopa huomannut, että joistain arkisista asioista on kuoriutunut uudenlaisia voimavaroja ja yllättäviä selviytymiskeinoja. Sellaisia, jotka ovat auttaneet sietämään epävarmuutta ja tuoneet rauhaa ajoittaisen ahdistuksen keskelle.




Ulkoilu antaa voimaa arkeen


En ole koskaan pitänyt itseäni mitenkään erityisen liikunnallisena, vaikka perheestäni on löytynyt aktiiviliikkujia niin äitiä, siskoa ja mummia myöten. Äiti harrasti nuorena telinevoimistelua ja siskostani piti tulla ammattijalkapalloilija, mutta lupaavan uran alku loppui ikävään loukkaantumiseen. Perheemme menestynein urheilun saralla on kuitenkin tiettävästi ollut äitini äiti, eli mummi, joka on naisten keihäänheiton viisinkertainen Suomen mestari ja ollut jopa olympiavalmennettavana. 

Minä sen sijaan lukuisista yrityksistä huolimatta en koskaan nuorena onnistunut voittamaan missään kisoissa - paitsi ehkä itseni sillä, että pääsin edustamaan kouluani niihin. Otin osaa pituushyppyyn, korkeushyppyyn, 60 metrin juoksuun ja erilaisiin hiihtokisoihin. Tulin myös kokeilleeksi jalkapalloa ja itsepuolustusta, mutta kuvataiteet, musiikki ja kielten opiskelu tuntuivat enemmän omalta jutulta ja niissä menestys olikin huomattavasti parempi.




Vuosien varrella suhtautumiseni liikkumiseen on kuitenkin muuttunut. Siinä missä se vielä muutama vuosi sitten oli pakkopullaa, jota oli harrastettava, koska "liikunta on tärkeää" ja "niin kuuluu tehdä", nykyään voin aidosti sanoa pitäväni liikkumisesta. Joogaa olen harrastanut aktiivisesti vuoden verran, mutta tämän koronakriisin keskellä olen saanut uutta voimaa myös pitkistä kävelylenkeistä raikkaassa ulkoilmassa. Ensin ne olivat satunnaisia, sitten niistä muodostui sellainen pakollinen voimavara ja ahdistuksen laannuttaja, etten enää osannut olla ilman.

Toisinaan olen kävellyt huomaamattani pidempiäkin matkoja, kuunnellen samalla äänikirjaa tai podcastia. Joskus on tuntunut, että voisin kävellä loputtomiin, katsomatta enää taakseni. Se on korostunut etenkin silloin, kun eristäytyminen on alkanut tuntua liian tuskaisalta ja tuonut pintaan kaikki mahdolliset ikävät tunteet.




Kävelylenkit ovat kuitenkin selkeyttäneet ajatuksia ja muistuttaneet niistä asioista, joista tästäkin ikävästä tilanteesta huolimatta voi olla kiitollinen. Sillä mikä onni onkaan, että ulkona liikkuminen on edelleen sallittua ja siitä voi hakea voimaa halutessaan.

Ulkoilusta on tutkitusti hyötyä myös aivojen hyvinvoinnille, sillä aivot rakastavat liikuntaa. Osa puhuu liikunnasta jopa "aivolääkkeenä", sillä liikunta pitää aivot (ja ajatukset) terävinä. Ei siis ihme, että jokaikisen kävelylenkin jälkeen olo on aina skarpimpi. Aivoliiton mukaan liikunta myös nopeuttaa ajattelua ja parantaa tarkkaavaisuutta. Liikkumalla paranee aivojen verenkierto sekä hapen ja ravinnon kulku. Juoksulla, kävelyllä, pyöräilyllä, hiihdolla ja uinnilla (eli niin sanotulla kestävyysurheilulla) on myös verenpainetta laskeva vaikutus. 

Ja mitä liikkuminen raikkaassa ulkoilmassa tekeekään iholle? Pelkästään hyvää! 




Back on Trackin lihassärkyä lievittävä poolopaita


Niin ulkoillessa kuin kotoillessa vaatevalintojani yhdistää yksi asia: mukavuus. Istuinpa sitten kotitoimistossa koneen äärellä tai makoilinpa sohvalla Netflixiä katsoen, käytän aina vaatteita, joissa minun on mukava olla. En koskaan pukeudu kotona farkkuihin, ellei minulla ole tiedossa jokin erityinen meno. Muuten liikun vapaa-ajalla niin lenkkipolulla kuin lähikaupassa aina samoissa mukavissa housuissa, joita omistan useammat: Back on Trackin Arwen-housut.

Housut ovat olleet esillä mm. seuraavissa postauksissa:




Mitä tulee kuvissa päälläni näkyvään poolopaitaan, on se ollut yksi koronaeristäytymisen ajan lempivaatteistani. Nimittäin kuten Back on Trackin muutkin vaatteet, myös se on erinomainen valinta niska-, hartia, käsivarsi- ja selkäkivuista kärsiville. Poolopaidan ansiosta en ole joutunut teippailemaan itseäni niin ahkeraan Back on Trackin Welltex-teipillä, jota normaalisti käytän etenkin hartiaseudun särkyyn ja selkäkipuihin (postaus täällä).

Jos siis luet blogistani ensi kertaa näistä tuotteista, Back on Trackin vaatteet eivät suinkaan ole tavallisia brändättyjä sporttivaatteita, vaan loistavia ihan pelkästään oleskeluun ja arkeen, varsinkin, jos kärsii minun laillani usein niska-, hartia- ja selkäkivuista. Back on Trackin vaatteissa hyödynnetään nimittäin brändille ominaista Welltex tai Iontex -mineraalikangasta, joka heijastaa kehonlämpöä takaisin pitkäaaltoisena lämpösäteilynä, mikä puolestaan lisää tehokkaasti verenkiertoa. Tämän vuoksi vaatteet pitävät myös vilukissan lämpimänä. Minulle on riittänyt ulkoillessa poolopaidan päälle pelkästään ohut kuoritakki ja liivi, koska mineraalikankaan lämmittävyyden todella huomaa etenkin kylmällä kelillä.


Henkilökuvat: Timo R., editointi ja maisemakuvat: minä.


Back on Trackin Poolopaita on 50% puuvillaa ja 50% polyesteria. Tämä paita on niukempaa kokoa, joten otin normaalin S-koon sijaan M-koon, joka sekin on aika napakka ylläni, mutta kuitenkin mukava ja joustaa juuri sopivasti. Paita sopii hyvin myös farkkujen kaveriksi, mutta itse tykkään käyttää sitä etenkin Arwen housujen kanssa, joiden koen olevan hyvä match. Poolopaitaa löytyy myös miehille omansa, joka on leikkaukseltaan hieman suorempi. Naisten malli on vartalonmyötäisempi, mutta kuitenkin tarpeeksi pitkä peittämään lantionseudun.

Back on Trackin sinertävänharmaassa kaulahuivissa on myös hyödynnetty samaa mineraalikangasta. Huivi on juuri sopivan muhkea, mutta silti ihanan keveä päällä ja helppo asetella rennosti miten tykkääkään! Se toimii mainiosti hartioilla myös tulevina kesäiltoina, jos vilu iskee, sillä puuvillan, Welltex -kankaan ja rayonin sekoitteesta valmistettu huivi lämmittää niin säällä kuin säällä. Huivin löytää Back on Trackin verkkokaupasta täältä.

Mikäli siis sinäkin kuljet mukavuus edellä vaatteiden kestävyydestä tinkimättä tai satut yhtä lailla kärsimään niska-, hartia- ja selkäkivuista, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Back on Trackin tuotteita!

Kaikki postauksessa esitellyt tuotteet ovat saatavilla niin verkkokaupasta kuin jälleenmyyjiltä.


Kuinka moni muu teistä saa näinä aikoina voimaa ulkoilusta? Entä onko muita lihassäryistä kärsiviä?













Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!