KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - TERRANOVA
Kirjoitan nykyään aika paljon hyvinvoinnista. Välillä se tuntuu kieltämättä hieman ironiselta, koska kamppailen oman hyvinvointini kanssa viikottain. Ehkä siksi se on kuitenkin yksi niistä aiheista, joista rakastan kirjoittaa. Samalla yritän itse muuttaa suhtautumistani aiheeseen rennommaksi. Usein nimittäin huomaan kompastuvani juuri siinä, että ajattelen hyvinvointia liian mahtipontisena käsitteenä. Mieleni on nostanut sen automaattisesti sellaiselle korokkeelle, että aiheutan jo pelkästään sillä itselleni ahdistusta ja vaikeutan koko hyvinvoinnin "saavuttamista". Toinen ansa on nimenomaan se, ettei hyvinvointi ole saavutus. Se on olotila.




Onko hyvinvointi täydellistä arkea?

Myönnän, että itselläni turhautuneisuus on ollut viime aikoina enemmän läsnä koko hyvinvoinnin käsitteen kanssa. Välillä oikein mietin, että miten se "hyvinvointi" voikaan tuntua niin vaikealta... Toisinaan sorrun ruoskimaan itseäni, että minussa on jokin vikana, kun en saa kaikkia paloja kauniisti sointumaan toisiinsa. Jos esimerkiksi nukun riittävästi ja syön terveellisesti, unohdan liikkumisen (tai laistan siitä ihan tietoisesti). Sitten on niitä kausia, kun liikun säännöllisesti ja innoissani, jolloin nukunkin paremmin, mutta syöminen taas on retuperällä. Omaa ymmärrystä koetellaan, kun mietin, miten jotkut saavatkaan koko paletin toimimaan luontevana osana arkea? Minulla ei ole lapsia, mutta jos olisi, ajatus tuntuisi entistä enemmän mahdottomalta, kun pitäisi samaan aikaa pyörittää perhearkea ja samalla pitää huolta itsestään. Ihailen kaikkia heitä, joilta tämä onnistuu. Minulle se on jo yksinelävänä haaste. 




Huomaan kuitenkin tässä kaikessa oman ongelmani, joka taas oikein lävähtää päin kasvoja: Perfektionisti-puoleni on nimittäin maalannut päässäni hyvinvoinnin paletin sateenkaaren väriseksi. Se on sellainen täydellinen taideteos, josta huokuu ilo, valo ja aurinko. Samaan aikaan ihmettelen, miksi en onnistu saavuttamaan sitä. Syy on selvä: Hyvinvointi on päässäni yhtä kuin täydellinen arki - eikä sellaista ole olemassa. Ei siis ihme, että jo sen ajatteleminenkin uuvuttaa. Kuinka moni meistä oikeasti nukkuu joka yö täydellisen määrän unta, syö joka päivä tarpeeksi täydellisen ravinteikasta ruokaa täydellisin väliajoin ja vielä liikkuu täydellisen määrän - siis joka ainoa päivä? 




Varmasti on heitäkin, jotka noudattavat tarkkaa suunnitelmaa liikkumisen ja syömisen suhteen. Ja sekin on ok, jos on tavoitteita, jotka vaativat sitä, kuten vaikkapa kisakunnon saavuttaminen, maratonille treenaaminen, laihduttaminen - tai jos tarkemman suunnitelman noudattaminen ylipäätään tuntuu luontevalta ja hyvältä. Minä en ole kuitenkaan saanut omaa hyvinvointia hallintaani niin, vaikka olen kuinka yrittänyt. Huomaan, että voin paremmin, kun päivissä ja viikoissa on tilaa ajatuksille ja muutoksille. Liian tiukat aikataulut tuntuvat kuristavan kurkkua niin, että tukehdun. Haluaisin päivissä olevan tilaa "hengittää", jotta voin tarvittaessa tehdä jotain sellaista, mikä tuntuu juuri siinä hetkessä hyvältä. Ja oikeastaan, jos tätä miettii tarkemmin, siinä saattaakin olla yksi avain henkiseen hyvinvointiin: Tilan jättäminen niille asioille, jotka tuntuvat juuri omassa arjessa hyvältä.

On selvää, että ravinto, uni ja liikunnan palaset tulevat aina olemaan tärkeä osa fyysistä hyvinvointia, mutta mielen hyvinvointi korostuu päivä päivältä yhä tärkeämmäksi sen rinnalla. Välillä tekee hyvää haastaa itsensä ja patistaa itsensä liikkeelle, mutta aina ei tarvitse jaksaa - ja sekin on ihan ok! Kunpa itsekin muistaisin tämän niinä tiettyinä hetkinä. Täydellistä arkea ei ole olemassa - tai jos on, se on juuri sitä, jossa on myös tilaa sattumille.




Magnesium mieltä rauhoittamaan ja unen tueksi

Yksi asia, joka minulla sentään on jo pidempään ollut hyvinvoinnin paletista hallussa, on ravintolisäpuoli. Päivittäisessä käytössäni ovat tietyt tuotteet, joista koen olleen todellista hyötyä. Yksi niistä on magnesium, jota olen käyttänyt jo useamman vuoden. Kun aikoinaan pidin pientä taukoa magnesiumin käytöstä, huomasin usein olevani väsyneempi ja myös yöunet olivat tuolloin paljon katkonaisempia. Magnesiumin kerrotaankin usein parantavan yöunen laatua, ja sitä suositellaan myös krooniseen väsymykseen. Magnesiumilla voi unettomuuden lisäksi helpottua myös makeanhimo, lihaskrampit ja päänsärky. Lisäksi se vaikuttaa monesti ehkäisevästi myös stressiin, ahdistukseen ja jopa masennukseen. Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista ihmisen aineenvaihdunnalle ja hermostolle, ja se osallistuu satoihin elimistön aineenvaihduntaprosesseihin.

Tällä hetkellä käytössäni on jo toinen purkillinen Terranovan jauhemaista Smooth Mag -valmistetta, joka on paitsi vatsaystävällinen, myös täysin vegaaninen ja 100% puhdas tuote, kuten Terranovan muutkin kasvi-rohdospohjaiset ravintolisät, joissa ei ole käytetty minkäänlaisia lisäaineita, säilöntäaineita, vehnää, soijaa, hiivaa, maidon aineosia tai sokeria. Ravintolisien sisältö muodostuu tuorepakastekuivatuista kasveista, marjoista ja rohdoksista, joiden ravinnepitoisuus säilyy ihanteellisena nimenomaan tuorepakastekuivauksen ansiosta. Ainutlaatuisen valmistustavan vuoksi ravintolisillä on myös optimaalinen imeytyvyys.  

*Smooth Mag -magnesiumvalmiste on loistava etenkin ilta-aikaan nautittuna, sillä se on suunniteltu tukemaan hermoston rauhoittumista. Jauheen voi kätevästi sekoittaa joko veden, mehun tai smoothien sekaan illalla ennen nukkumaanmenoa tai miksei myös päiväsaikaan, jos olo on erityisen stressaantunut ja kaipaa tukea rentoutumiseen. Vihreän kauransiemenen ja stabiloidun riisinleseen lisäksi jauheessa on montmorencykirsikkaa, joka on siinä mielessä poikkeuksellinen, että se sisältää itsessään myös luonnollista melatoniinia, jonka esiintyminen on kasvikunnassa harvinaista. Tässä on siis varsin toimiva lisä rauhallisen unen tueksi! 

Monipuolisesta ja vatsaystävällisestä Smooth Mag -valmisteesta voi lukea lisää Terranovan omilta sivuilta. Tuote on saatavilla esimerkiksi Ruohonjuuresta sekä Hyvinvoinnin Tavaratalosta*

Käytättekö te magnesiumvalmisteita, ja onko Terranova tuttu? 
Mikä teille on omassa hyvinvoinnissa erityisen tärkeää?











*mainoslinkit merkitty

6 kommenttia:

  1. Luen erittäin mielelläni sinun hyvinvointipohdintoja ja muita vastaavia pohdiskelevia postauksia. Tunnistan itsessäni samoja piirteitä, kuten taipumuksen perfektionismiin. Minähän olen siivoushullu ja kellokalle, mikä on tosiaankin uuvuttavaa, mutta osa omaa persoonaa, minkä takia en jaksa enää murehtia sitä minkälainen olen. Omalla kohdalla omien ominaispiirteiden hyväksyminen ja ymmärtäminen onkin jotenkin ihmeellisesti auttanut myös höllentämään otetta joistakin vaatimuksista itseä kohtaan.
    Käytän itse magnesiumia säännöllisesti, tosin välillä on ollut taukojakin. Itselläni on levottomat jalat, ja magnesium auttaa siihenkin tai ainakin uskon niin. Sitä kautta unen laatu paranee, kun ei pyöri sängyssä jalkojaan sätkyttäen;)

    Ihanaa päivää Mia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että tämäntyyppiset postaukset ovat sulle mieleisiä! <3 Taipumus perfektionismiin voi kyllä olla välillä oikea taakka, jos multa kysytään. Oon yrittänyt heivata sitä säännöllisin väliajoin, mutta aina se tulee esiin yhä uudelleen ja uudelleen eri tilanteissa... Ehkä sitä ei koskaan saa itsestä kokonaan pois, koska se on osa mua, mutta jos sen saisi ainakin hallintaan niin, ettei se ihan ohjaa joka suhteessa. Taidat kyllä olla oikeassa tuossa, ettei pitäisi liikaa yrittää muovata ja muuttaa itseään, vaan sen sijaan keskittyä ennemmin hyväksymään itsensä <3 Onhan elämä paljon helpompaa, kun ei jatkuvasti "soimaa" itseään turhista asioista. Mutta mulla taitaa taas olla joku "soimaamiskausi" päällä ;)

      Kiva myös kuulla, että sullekin magnesiumista on ollut hyötyä :)
      Ihanaa päivää myös sinne! <3

      Poista
  2. Postauksesi perusteella alkoi kiinnostaa kovastikin nuo magnesiumin terveysvaikutukset. Varsinkin tuo vatsaystävällinen magnesium saattaisi tulla minulle tarpeeseen.

    Ps. Oli kivaa nähdä, vaikkakin pikaisesti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kiva nähdä pitkästä aikaa! :) Ja mitä tulee tuotteeseen; on ainakin itsellä toiminut iltaisin tosi hyvin. Kerro, jos päädyt kokeilemaan!

      Poista
  3. Mun hyvinvointiin kuuluu niin se, että vietän aikaa sohvan pohjalla kirjan kanssa kuin se, että käyn kuntosalilla. Jotenkin hyvinvoinnista on osattu tehä semmonen (mun mielestä) vastenmielinen tavote siinä mielessä, että se tuntuu aina siintävän niin kaukana, ettei sitä voi ikinä tavoittaa ja jos sitä ei pysty tavottaan ni on huono ihminen. Määki tunnustaudun täydellisyyden tavoittelijaksi ja sen kans toimiminen onki yhtä sompailua, koska oon myös sellainen ihminen, että liian kovat tavotteet saa mut epäonnistumaan eli mun suorituskyky laskee selvästi suorituspaineiden takia. Mutta ehkä hyvinvointi onki semmosta tasapainon hakua? Kroppa ei voi hyvin ilman mieltä ja mieli ei voi hyvin ilman kroppaa ja niiden kesken pitää saada jonkunlainen tasapaino.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän niin mitä tarkoitat tuon "huono ihminen" fiiliksen kanssa. Musta on tuntunut ihan samalta, jotenkin epäonnistuneelta, kun en ole osannut pistää palikoita yhteen täydellisesti ja aina jossain on mättänyt. Helpottaa kun tajuaa, että hyvinvoinnin ei tarvitse kaikille tarkoittaa samoja asioita, vaan se on just sitä, mikä omassa elämässä tuntuu hyvältä kokonaisuudelta :) Vähän sitä, tätä ja tuota - ihan kuin maustaisi ruokaa oman maun mukaan :D

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!