KAUPALLINEN YHTEISTYÖ- NORDIQ NUTRITION
Yksi suurimmista toiveistani ensi vuodelle on saada vatsan hyvinvointi raiteilleen. Oikeastaan se on enemmänkin tavoite, sillä onhan itselläni paljon vaikutusvaltaa asian suhteen. Jos kuljen stressaantuneena päivästä toiseen, syön mitä sattuu ja sitten popsin paniikissa ravintolisiä perään, ne tuskin auttavat. Purkkeihin ei turhaan ole lisätty sitä tekstiä, jossa käyttöä suositellaan "monipuolisen ruokavalion tueksi".
Vaikka välillä olen lopen uupuneena laskenut toivoni pelkkien kapselien varaan, sisimmässäni tiedän, että vatsan hyvinvointi vaatii kokonaispaletin olevan kunnossa. Suolistosta ei turhaan puhuta toisina aivoina, sillä kaikki mitä suolistossa tapahtuu, vaikuttaa niin ihoon, mielialaan, tunteisiin - jopa persoonallisuuteen asti. Suolisto on paljon tärkeämpi terveydelle kuin uskoisikaan. Voisi jopa sanoa, että suoliston hyvinvointi on terveyden pohja. Kun suolisto on kunnossa, sen päälle on helpompi lähteä rakentamaan muutakin. Jos siis tavoittelee kokonaisvaltaista hyvinvointia, kannattaa ensin suunnata katse suolistoon.
Välillä tuntuu ironiselta, että kirjoitan paljon blogissani kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, mutta samalla kamppailen sen kanssa jatkuvasti itse. Ehkä juuri siksi aiheesta onkin niin luontevaa puhua. Tiedän, miltä tuntuu olla arjessa jatkuvasti väsynyt ja energiatasot nollissa. Kun sitä nappaa jääkaapista mitä ensimmäisenä käteen osuu. Kun haluaisi päivän päätteeksi vain kaatua sänkyyn ja nukkua kokonaisen päivän. Perfektionistin raidoilla sävytetty suorittaja-luonteeni ei tietenkään anna pysähtyä nukkumaan päiväksi, vaan paahdan entistä lujempaa, etten tuntisi oloani täysin epäonnistuneeksi.
Suolisto joutuu kuitenkin koville ja saa vähemmän huolenpitoa, mitä sille haluaisin antaa. Huomaan liian usein syömäni sapuskan olevan sellaista, mitä koditon katti söisi ulkosalla. Syön vain jotain, koska yritän kiireen keskellä olla hyytymättä, mutta rakas suolistoni palkitsee epämääräisen "mitä sattuu"-ravinnon saatuaan minut sillä, että saan kasan muita oireita. Väsyttää entistä enemmän ja turvottaa jatkuvasti.
Taas jälleen kerran ihmettelen ääneen, miksi on niin vaikea pysähtyä ja pitää huolta siitä kaikkein tärkeimmästä, siis itsestään. Viimeksi tänään bussissa matkatessani kotiin, mietin, mikä ihme minua vaivaa, kun kello ei ole edes kahtatoista ja nuokun bussissa. Miksi olen jatkuvasti niin väsynyt?
Vastaushan on ilmeinen. Niin ilmeinen, että ihan nolottaa. Kohtelen suolistoani miten sattuu, ja sitten ihmettelen, miksi turvotus ei katoa ja olo on kuin ilmapallolla. Tartun iltamyöhään karkkipussiin, koska tekee mieli sokeria, kun päivän aikana on tullut syötyä liian vähän ravinnepitoista ruokaa. Aamulla herään kahta kauheammassa turvotuksessa ja mielialakin on ihmeellisen maassa. Sitten mietin, miten voin olla niin allapäin, vaikka elämässä on niin paljon ihanaa meneillään, mistä olla kiitollinen.
Omaa oloaan on helpompi ymmärtää, kun tajuaa, että suolistomikrobistolla on suuri vaikutus myös mielialaan. Esimerkiksi onnellisuushormoni serotoniinista merkittävin osa syntyy suolistossa. Ruokavaliolla taas on ilmeinen merkitys suoliston mikrobistoon. Kaikki lähtee siis niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin siitä, mitä suuhunsa pistää ja millä itsensä ruokkii. Tie parempaan oloon alkaa jo pienistä hyvistä päätöksistä.
Digestive Complex - vatsan hyvinvoinnin ja ruuansulatuksen tueksi
Puhtaat, lisäaineettomat ja laadukkaat ravintolisät ovat hyvä tuki prosessissa kohti parempaa oloa. Varsinkin alkumetreillä sitä kaipaa jotakuta taputtelemaan olkapäätään ja lempeästi auttamaan eteenpäin. Itse lähden tästä päivästä eteenpäin kulkemaan matkaani NORDIQ Nutritionin juuri lanseeratun uutuuden kanssa. Olen käyttänyt brändin lisä- ja täyteaineettomia, puhtaita, vegaanisia, sokerittomia ja gluteenittomia ravintolisiä tiiviisti jo reilun vuoden (postaus suosikeistani täällä). Uusin *Digestive Complex on kehitetty nimenomaan ruuansulatusta helpottamaan ja tueksi vatsan hyvinvointiin.
Rasvat, proteiinit ja tärkkelykset tarvitsevat ruuansulatusentsyymejä pilkkoutuakseen kunnolla. Ruokien ravinteet imeytyvät kehon käyttöön kaikkein parhaiten, kun ne ovat pilkkoutuneet kunnolla. Stressi, puutteellinen ruokavalio, ikääntyminen tai vaikkapa liian intensiivinen urheilu saattavat kuitenkin usein heikentää ruuansulatuksen toimintaa, ja tässä tapauksessa *Digestive Complex on hyvä apu. Se sisältää ruuansulatusta ja suoliston kuntoa tukevia kasveja sekä ruuansulatusentsyymejä, jotka auttavat suolistoa ruuan pilkkomisprosessissa. Näin aterian jälkeinen turvotus vähenee ja vatsa voi muutenkin paremmin, kun ravinteet pääsevät imeytymään kehon käyttöön.
Digestive Complexin käyttösuositus on 1-2 kapselia ruokailun yhteydessä. Kuten kaikki NORDIQ Nutritionin tuotteet, tämäkin pohjautuu tuorepakastekuivattuihin kasveihin ja on täysin luonnonmukainen lisäravinne sekä sokeriton, gluteeniton, maidoton, soijaton, hiivaton ja vegaaninenkin - ilman makeutusaineita. Koska NORDIQ Nutrition ei myöskään käytä lisä- tai täyteaineita, kapselissa on paljon enemmän tilaa vaikuttaville aineille. Koko kapseli on siis täynnä rohdosaineita luonnollisessa muodossa.
Tuorepakastekuivauksen ansiosta rohdosten terveysvaikutuksetkin säilyvät melkein kuin niitä nauttisi tuoreina. Digestive Complex rauhoittaa vatsaa muun muassa piparmintun lehdillä, tukee maksan toimintaa artisokan sisältämillä terveellisillä polyfenoleilla, ja helpottaa ruuansulatusta myös inkiväärin voimin. Ja koska kyseessä on entsyymivalmiste, Digestive Complex yhdistää korkealaatuiset, fermentaatioprosessilla valmistetut kasviperäiset entsyymit, kuten amylaasin, proteaasin ja lipaasin. Mukana on myös maidon laktoosia pilkkovaa laktaasientsyymiä sekä vaikeasti pilkkoutuvia kuituja hajottavaa sellulaasia. Hyvin monipuolinen tuote siis kyseessä - ja mikä parasta: puhdas sellainen.
PS. Tämän muuten vinkattiin lanseeraustilaisuudessa olevan mainio myös jouluähkyn ehkäisemisessä...
NORDIQ Nutrition Digestive Complex -tuotteen löytää esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalosta *täältä. Tuotteisiin voi tutustua myös Ruohonjuuri-myymälöissä.
Pidättekö te hyvää huolta suolistostanne vai syöttekö välillä miten sattuu? Kuinka tarkkoja ylipäätään olette ruuan ravinteikkuudesta?
Ei kommentteja
Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!