Täytetyt uunipaprikat eivät ehkä ole niitä kaikkein haastavimpia reseptejä, mitä olen hiljattain kokeillut, mutta sen verran hyviltä ne maistuvat, että ovat päässeet osaksi kasvisruokavaliotani. Siksi halusin jakaa reseptin myös teidän kanssanne! Olen ollut kasvissyöjä jo kahdeksan vuotta, enkä oikeastaan ole koskaan hirveästi edes pitänyt lihasta. Kanaa en ole koskaan syönyt, paitsi lapsena, kun äiti sanoi, että jään ilman Lauantai-karkkipussia, jos en syö kaikkea. Myönnän, että välillä piilotin kananpaloja taskuuni ja huuhtelin ne vessanpöntöstä alas, kun äiti ei ollut näkemässä...
Tämä on helposti muunneltava resepti, jonka olen itsekin rakennellut lukuisista eri täytettyjen paprikoiden reseptivariaatioista. Oikeastaan näitä varten ei tarvitse vakiona kuin riisiä ja pari isoa paprikaa, sillä riisin sekaan voi heittää mitä milloinkin omasta kaapista löytyy. Esimerkiksi kesäkurpitsa, porkkana ja munakoiso sopivat kaikki hyvin riisin joukkoon. Välillä laitan mukaan myös fetaa. Paprikat ovat silti yllättävän täyttäviä, vaikka riisin seassa käyttäisi vain kesäkurpitsaa tai porkkanaa, sillä persilja antaa hyvin makua. Toki monipuolisemman makuelämyksen kokee, kun mukana on enemmän täytettä. Mausteet voi valita itse oman mielensä mukaan. Itse olen yleensä käyttänyt mustapippuria, suolaa, paprikamaustetta ja kurkumaa.
1-2 isoa punaista paprikaa
1,5 dl riisiä
2 pientä porkkanaa
muutama siivu kesäkurpitsaa
2 valkosipulin kynttä
juustoraastetta
tuoretta persiljaa
kasvisliemikuutio
mustapippuria
paprikamaustetta
kurkumaa
suolaa
oliiviöljyä
Keitä riisi kypsäksi kasvisliemikuution kanssa.
Paista kasvikset ja valkosipuli pannulla. Sekoita ne persiljan kanssa valmiin riisin joukkoon. Mausta.
Leikkaa paprikat halki ja poista siemenet ja muu ylimääräinen. Laita paprikat muutamaksi minuutiksi mikroon täydellä teholla pehmenemään.
Asettele mikrossa lämmenneet paprikat uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta pohjalle hieman oliiviöljyä ja täytä paprikat riisiseoksella. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 225-asteisessa uunissa noin vartin verran,
kunnes paprikat ovat pehmeitä ja juustoraaste sopivan rapeaa.
Ja sitten syömään!
kunnes paprikat ovat pehmeitä ja juustoraaste sopivan rapeaa.
Ja sitten syömään!
~~~
Oletteko te koskaan kokeilleet täytettyjä paprikoita? Onko joukossa muita kasvissyöjiä?
Meillä syödään useinkin täytettyjä paprikoita ja välillä myös kasvistäytteillä. Pinaatti ja feta sopivat kivasti myös paprikan sisälle.
VastaaPoistaHerkullista viikkoa sinulle Mia ❤️
Täytyypä joku kerta kokeilla lisätä pinaattiakin joukkoon :)
PoistaAurinkoista viikkoa, Outi! <3
Voi että, pitäis tehdä pitkästä aikaa täytettyjä paprikoita. Sekasyöjänä laitan jauhelihaa mutta kyllä mulle menis kasvisversiokin :) täytetyt tomaatit on myös hyviä!
VastaaPoistaNämä on niin helppoja ja hyviä! :) Täytetyt tomaatitkin voisi olla kivoja. Niitä saa kyllä sitten tehdä vähän enemmän, kun näihin paprikoihinkaan ei meinaa tarpeeksi mahtua täytettä, vaikka kuinka yritän aina valita isoimmat paprikat :D
PoistaTäytetyt paprikat on mun herkkuja, samoin munakoiset ja kesäkurpitsat. :p
VastaaPoistaMä en ole tähän mennessä kokeillut kuin vasta paprikoita täyttää, mutta aion ehdottomasti kokeilla myös täytetyt munakoisot ja kesäkurpitsat! :)
Poista