Atoopikot, herkkä- ja kuivaihoiset eivät ole ainoita, joilla talvisää kiristää ihoa. Talviaikaan iho vaatii enemmän hoitoa, sillä muun muassa kylmyys ja viima kuivattavat ihoa. Normaali-sekaihoisena huomaan itsekin kärsiväni ihon kuivuudesta. Siksi siirrynkin talvisin käyttämään vähän tuhdimpia voiteita, jotta ihoni saisi enemmän kosteutusta, jota se tähän vuodenaikaan kovasti janoaa. Toinen juttu, millä taistelen ihon kuivuutta ja kireyttä vastaan, on täyteläisempi puhdistustuote.
Tällä hetkellä käytössäni on Colosén Puhdistusvoide (Cremé de nettoyage), joka on ihanan kermainen ja ihoa kosteuttava. Vaikka kyseessä onkin voidemainen puhdistustuote, se sopii kaikille ihotyypeille. Cremé de nettoyage on syväpuhdistava ja hoitava puhdistusvoide, joka sisältää C- ja E-vitamiinia. Tuote käy rasvaisellekin ihotyypille, koska se sisältää mentholia, joka supistaa ihohuokosia ja elvyttää ihon toimintaa.
Colosén Puhdistusvoide pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Kuva: Colosé |
Puhdistusvoide ehkäisee mustapäiden syntymistä ja tekee ihon ihanan pehmeäksi. Olen kokenut tuotteen loistavana etenkin tänä ihoa rasittavana vuodenaikana! Tyhjenemässä on nyt toinen 150 ml putkilo ja kolmas tulee hankittua varmasti. Hintaa Colosén Puhdistusvoiteella on 23 euroa. Colosén tuotteita pääsee selailemaan täällä.
Paksumpi kosteusvoide tarkoittaa minulle normaali-sekaihoisena voidetta, joka on tarkoitettu normaalille ja kuivalle iholle. Kesäisin en voisi kuvitellakaan käyttäväni meikkivoiteen alla kuivalle iholle tarkoitettua päivävoidetta, mutta talvisin täyteläisempi voide sulautuu meikkivoiteen alle hyvin ja kestää freessinä koko päivän, kun välillä puuteroin t-aluetta. Nytkin vaikka käytän paksumpaa päivävoidetta, iho on silti pintakuiva. Hoitotuotteet kannattaa siis ehdottomasti valita vuodenajan mukaan, jotta iho ei kärsi.
Mainitsin jossain aikaisemmassa blogitekstissäni, että olen testannut joitakin Lumenen tuotteita. Viime talvena käytössäni oli Lumenen C+ Pure Radiance Day Cream (Heleyttävä Päivävoide), joka on tarkoitettu normaalille ja kuivalle iholle. C+ -sarjaa suositellaan naisille 25+, jotka "elävät 'kiireisimpiä' vuosiaan ja haluavat suojata ihoansa ikääntymisen ensimerkkejä vastaan". Voide on minusta ihana, koska se on pehmeä, täyteläisempi ja saa ihoni näyttämään heleältä välittömästi. Tuote sisältää yli 85% luonnon raaka-aineita eikä se sisällä parabeeneja tai synteettisiä väriaineita.
Kuva: LUMENE Finland
|
Käytössäni on siis erinomainen Puhdistusvoide ja hyvä Päivävoide normaali-sekaiholle, joka tuppaa kuivumaan talven aikaan. Sen lisäksi käytän välillä kosteuttavaa seerumia (päivävoiteen alla) ja kosteuttavaa naamiota. Edellä mainitsemieni tuotteiden lisäksi käytän vielä ihanan täyteläistä ja super kosteuttavaa yövoidetta, josta palan halusta kertoa teille (siitä lisää lähiaikoina). Tietenkin joukkoon kuuluu myös kasvovesi, jota ei pidä unohtaa kasvojen puhdistusrutiineissa.
Ihon kuoriminen kannattaa talvellakin
Vaikka kosteutus on kaiken a ja o, ihon kuorimista ei silti sovi unohtaa. Ei vaikka viima ja kylmyys koettelevatkin ihoa. Kuorinta vaikuttaa ihon pehmeyteen, sillä sen avulla iholta saadaan kuorittua pois kaikki kuollut ihosolukko ja kuorinnan jälkeen iho on taas vastaanottavaisempi voiteille ja muille hoitotuotteille. Kuivaa ihoa ei kannata talvisin kuoria yhtä ahkerasti kuin kesäaikaan, mutta rasvainen iho voi vaatia kuorintaa yhtä useasti oli sitten talvi tai kesä. Itse kuorin ihoni talvisin noin 1-2 kertaa viikossa. Kesäisin tahti tihenee toisinaan jopa 3-4 kertaan viikossa. Kuorinnan jälkeen on ihana levittää kosteuttava naamio tai super kosteuttava voide, jonka puhdistettu iho imaisee nopeasti itseensä kuorinnan jälkeen. Kannattaa muistaa helliä myös kaulan ihoa, jonka kuulee monilta usein unohtuvan. Varsinkin talvella kaula suojataan usein korkeilla kauluksilla ja paksuilla kaulahuiveilla, jolloin iho ei saa tarpeeksi ilmaa. Tuloksena on elottoman värinen, ryppyinen ja epäpuhdas iho. Kaulankin iho tarvitsee hoitavia voiteita, siispä olen itsekin ryhdistäytynyt tässä asiassa.
Ihon kosteuttaminen ja kuoriminen ovat talviajan muistilistan kärjessä, mutta kärkisijoilla keikkuu myös ihon suojaaminen, jota ei missään nimessä kannata unohtaa. Pakkasvoiteita ei enää suositella kovinkaan paljoa paleltumisriskin vuoksi, mutta ulkoillessa ihon voi suojata esimerkiksi korkean kertoimen aurinkosuojavoiteella, joka kannattaa levittää iholle hyvissä ajoin ennen kuin astuu ovesta ulos ettei se jähmety pakkasessa ihon pinnalle.
Jos puhutaan ihan tavanomaisesta liikkumisesta eli töissä, koulussa ja kaupassa käymisestä, meikkivoiteen ja puuterin yhdistelmä (kosteusvoiteen päällä) suojaa erinomaisesti ihoa pakkasen nipistelyltä ja viimalta. Minä vaihdan myös meikkivoiteen muiden voiteiden mukana "tuhdimpaan tavaraan" talvisin. Kesän heleyttävät ja läpikuultavat meikkivoiteet passitan suosiolla evakkoon odottamaan kevättä ja lämpöisempiä päiviä. Olen huomannut, että talvisin laitan iholle kevyen meikin ja irtopuuteria, jos tiedän lähteväni ulkoilmaan, vaikken kesäaikaan samassa tilanteessa välttämättä meikkaisi. Kun on kova pakkanen, puuteroitu iho ei punoita läheskään yhtä paljoa, vaikka olisin ollut ulkona kauemmin. Meikkaamaton iho sen sijaan punottaisi (minulla ja väitän että monella muullakin) ainakin kymmenen kertaa enemmän.
Pakkanen ja viima eivät ole ainoita talven heittämiä haasteita iholle, vaikka niistä paljon puhutaankin. Kuiva huoneilma ja suuret lämpötilaerot ovat myös ihoa rasittavia tekijöitä. Talven luomiin olosuhteisiin ei paljoa voi vaikuttaa, mutta onneksi ihon kosteutuksella, kuorimisella ja suojaamisella pääsee kuitenkin jo aika pitkälle.
Ei kommentteja
Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!